V naprednem poslovnem okolju, kjer so preglednost, sledljivost ter ažurnost podatkov ključni za uspešno poslovanje, se pojavljajo inovativne rešitve za izboljšanje procesov. Ena izmed teh rešitev je izračun porekla, ki omogoča natančno določanje države porekla materialov ter hitre in ponovljive izračune. Ta orodja predstavljajo prelomnico v učinkovitem upravljanju poslovnih procesov.

Natančni matični podatki za poreklo

Ključni del izračuna porekla so natančni in urejeni matični podatki. Ti vključujejo seznam držav z EU poreklom, tarifnih številk ter dolgoročnih in kratkoročnih izjav dobaviteljev. To omogoča jasno in verodostojno določanje porekla materialov, kar je ključno za carinske postopke, davčne obveznosti in druge regulativne zahteve.

Natančne kalkulacije materialov

Izračun porekla se izvede na osnovi kalkulacije materialov. Vsak posamezen material se lahko analizira, da se določi njegovo poreklo glede na matične podatke. To omogoča bolj transparentne izračune, kar prispeva k boljšemu poročanju ter izboljšanju preglednosti v poslovnih procesih.

Poreklo na nivoju postavke računa

Poleg kalkulacij materialov omogoča izračun porekla tudi določanje porekla na nivoju posamezne postavke računa. To pomeni, da se lahko jasno opredeli država porekla za vsako postavko, kar je pomembno za davčne obveznosti, uvozne carinske dajatve in izpolnjevanje regulatornih zahtev.

Sledljivost po šaržah

Eden izmed dodatnih učinkovitih vidikov izračuna porekla je njegova sposobnost sledljivosti po šaržah. To omogoča podjetjem, da natančno spremljajo poreklo materialov in izdelkov v okviru posameznih serij. To je še posebej pomembno za industrije, kjer je sledljivost ključna, kot npr. pri prehrambeni in farmacevtski industriji.

Pozitivni učinki za poslovanje

Uporaba izračuna porekla prinaša številne pozitivne učinke za poslovanje:

Hitrost in dokazljivost: Izračun porekla omogoča hiter, ponovljiv in dokazljiv izračun, ki je ključen za učinkovito poslovanje in transparentnost.

Ažurni podatki: Sistem omogoča ažurne podatke, kar olajša upravljanje naročil, kalkulacij ter skladnosti s predpisi.

Prilagodljivi izpisi dokumentov: Rešitev omogoča dopolnitev izpisov dokumentov, kot so računi s podatki o poreklu, kar dodatno izboljšuje sledljivost in transparentnost.

Posodobitev matičnih podatkov: Sistem omogoča enostavno posodabljanje matičnih podatkov na najnovejše stanje, kar je ključno za doslednost in skladnost.

Hitra implementacija in učinkovita uprava podatkov: Itelisova rešitev za izračun porekla omogoča hitro implementacijo v obstoječe poslovne procese. Čas implementacije je odvisen od urejenosti matičnih podatkov, vendar je okviren čas implementacije med 2-4 tedni. Naši strokovnjaki omogočajo gladko uvajanje rešitve ter zagotavljajo podporo pri upravljanju podatkov in procesov.

Izračun porekla predstavlja orodje, ki omogoča natančno in učinkovito določanje porekla materialov ter hitre in ponovljive kalkulacije. S pozitivnimi učinki na hitrost odločanja, ažurnost podatkov in transparentnost poslovanja je ta rešitev ključna za podjetja, ki želijo izboljšati učinkovitost, sledljivost in kakovost svojih procesov.

Itelisova rešitev za izračun porekla je primerna za širok spekter podjetij in organizacij v različnih panogah, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, distribucijo ali trgovino. Ta rešitev prinaša koristi za različne dele poslovnega ekosistema, vključno z vodstvom, oddelkom za nabavo, prodajo, logistiko, proizvodnjo, finance in skladnost s predpisi.

 

V sproščenem vzdušju smo se družili, plesali ter skupaj nazdravljali na uspehe starega leta. Restavracija Al Mulin nas je očarala s svojo izvrstno kulinariko in prijetnim ambientom, ki je ustvaril nepozaben prostor za naše novoletno praznovanje. Na zabavi smo podelili tudi nagrade naj sodelavcem leta 2023, ki so s svojo predanostjo, sodelovanjem in pozitivno naravnanostjo zaznamovali to obdobje.

Nagrade za sodelavke/sodelavci leta 2023 so prejeli: 

Actual I.T.: Denis Pucer

Actual HRVAŠKA:  Sebastian Brenčić

Actual SRBIJA:  Aleksandra Perić

Itelis: Maja Grdina

Unistar PRO: Jože Flegar

Pro.astec: Gašper Oiclj

Hvala vsem, ki ste bili del tega nepozabnega večera!

 

 

December je v skupini Actual I.T. vedno čaroben čas, poln toplih trenutkov in radosti. Ponosni smo, da smo tudi letos pripravili posebno druženje za najmlajše člane naše skupnosti, otroke naših zaposlenih v Actual I.T. in Itelisu.

Naša tradicija je, da v času praznikov priredimo poseben dogodek, na katerem se srečajo otroci ob obisku Božička in uživajo v nepozabnem rajanju. Čarobna dvorana je bila napolnjena z otroškimi nagajivimi nasmehi in iskrivostjo, ki nas je napolnila s srečo. Otroci so bili deležni praznične predstave čarovnika Jole Coleta, in sladkih škratkovih palačink, kar je še dodatno obogatilo njihovo doživetje.

 

Zavedamo se, da so otroci naša prihodnost, zato je za nas še posebej pomembno, da delimo radost praznikov zanje. Hkrati pa se zavedamo tudi humanitarnega poslanstva, zato smo tudi letos sodelovali v tradicionalni akciji Radia Capris, Hladilnik toplega srca – projektu, ki prinaša toplino in podporo družinam v stiski. Z darilci smo skušali pričarati nasmehe na obrazih otrok, ki potrebujejo dodatno podporo.

S tem želimo spomniti, da so prazniki čas za povezovanje, sočutje in deljenje radosti. Vsak prispevek šteje, in s svojim dejanjem lahko vsak od nas polepša praznike in naredi ta čas še posebej poseben za nekoga drugega.

 

V duhu prazničnega časa smo se v skupini Actual I.T. odločili, da delimo toplino in radost s tistimi, ki to najbolj potrebujejo. V sklopu Tedna humanitarnosti, solidarnosti in prostovoljstva 2023 smo izvedli našo tradicionalno akcijo ''A pomagam?'' - pobudo, ki je navdihnila našo ekipo k zbiranju donacij za dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica. Za društvo Palčica Pomagalčica smo se odločili, ker so v svojem delovanju predani in nesebično prispevajo k izboljšanju kakovosti življenja otrok in družin v stiski, zagotavljajoč jim potrebno podporo in pomoč na njihovi življenjski poti.

Verjamemo, da družbena odgovornost in humanitarna nota igrajo ključno vlogo pri oblikovanju trdne in skrbne družbe, zato smo se odločili združiti moči skupaj s podjetji znotraj skupine - z Unistar PRO, PRO.astec, Itelis in Actual I.T. ter prispevati k boljšemu jutri. Naši zaposleni so z veseljem sodelovali in zbrali raznovrstne materialne dobrine, ki bodo pomagale neposredno tistim v stiski, največji del je namenjen družinam, ki so bile žrtve poplav. Donirali smo hrano, oblačila, šolske potrebščine ter 20 računalnikov, ki bodo služili kot dragoceno orodje pri posameznikih pomoči potrebnim ter različnih organizacijah. Naša gesta bo koristila Centru Val - centru za duševno bolne, Varni hiši na Primorskem, Univerzi za 3. življenjsko obdobje v Kopru in več osnovnim šolam.

Zavedamo se, da življenje ne sme obstati, in zato bomo tudi v prihodnje aktivno podpirali in sodelovali v humanitarnih pobudah. Pomoč bližnjemu je vrednota, ki nas povezuje in je osrednja točka našega delovanja. Hvala vsem sodelujočim za vašo velikodušnost in srčnost! 

V današnjem aktivnem poslovnem okolju, kjer je učinkovito upravljanje osnovnih sredstev ključno za zagotavljanje uspešnega poslovanja, se pojavljajo inovativne rešitve, ki omogočajo enostaven in natančen popis ter sledenje sredstvom. Eno takšnih orodij je povezava s SAP-om ter uporaba oblačne storitve, kot je FrontmanFind, ki omogoča preprost, varen in učinkovit popis ter upravljanje osnovnih sredstev.

Enostavno in povezano s SAP-om

Povezava s SAP-om omogoča integracijo upravljanja osnovnih sredstev s celotnim poslovnim ekosistemom. To zagotavlja doslednost podatkov ter omogoča lažje upravljanje vseh procesov, povezanih z osnovnimi sredstvi, od nabave do odprodaje.

Oblačna storitev za učinkovitost in varnost

Uporaba oblačne storitve, kot je FrontmanFind, prinaša številne prednosti. Zagotavlja enostavnost uporabe, visoko raven varnosti podatkov, hitro obdelavo in generiranje poročil. Oblačna storitev omogoča tudi enostaven dostop do podatkov iz različnih naprav in lokacij.

Uporaba Web Service za boljšo povezljivost

Web Service tehnologija zagotavlja enostavno povezovanje FrontmanFind storitve s SAP-om ter drugimi sistemi v organizaciji. To omogoča gladko izmenjavo podatkov ter integracijo v obstoječe poslovne procese.

Popis več podjetij hkrati za boljšo učinkovitost

FrontmanFind daje možnost popisa osnovnih sredstev več podjetij hkrati. To je še posebej koristno za organizacije z večimi enotami ali podjetji, saj ponuja boljšo centralizacijo in nadzor nad vsemi sredstvi.

Upravljanje podatkov v excelovih seznamih

FrontmanFind omogoča enostavno upravljanje podatkov v excelovih seznamih. Tako je urejanje preprosteje, kot tudi uvoz in izvoz podatkov iz SAP-a ter sinhronizacija med oblačno storitvijo in SAP-om.

Sinhronizacija s čitalci za boljšo učinkovitost

Uporaba čitalcev z aplikacijo FrontmanFind omogoča sinhronizacijo ter enostavno terensko delo pri popisu osnovnih sredstev. Sinhronizacija prek WI-FI omrežja pa zagotavlja ažurne podatke. 

Enostaven prenos v SAP brez zapletenih datotek

Implementacija FrontmanFind in povezava s SAP-om poskrbita za enostaven prenos popisanih osnovnih sredstev iz oblačne storitve v SAP brez zapletenih txt datotek. To poenostavlja proces prenosa in zagotavlja doslednost podatkov.

Partnerstvo s podjetjem Špica

Sodelovanje s podjetjem Špica omogoča učinkovito in uspešno implementacijo FrontmanFind rešitve. Povezava z vmesnikom SAP omogoča integracijo ter standardno implementacijo v približno enem mesecu.

Upravljanje osnovnih sredstev postaja vse bolj pomembno za zagotavljanje konkurenčnosti in učinkovitosti podjetij. S povezavo s SAP-om, uporabo oblačne storitve ter aplikacijo FrontmanFind lahko organizacije dosežejo boljšo sledljivost, učinkovitost in zanesljivost upravljanja osnovnih sredstev. Implementacija je enostavna lahko hitro zaživi z učinkovitim sistemom upravljanja osnovnih sredstev.

Za več informacij smo vam na voljo na info@itelis.eu. 

Letnega srečanja združenih podjetij VAR v Nemčiji se je udeležilo 130 gostov iz 20 držav, ki so se po nenačrtovanem premoru po vsem svetu z velikim navdušenjem srečali s cenjenimi člani in partnerji v živo. Zaradi nepredvidljivih dogodkov so podjetja srečanja in dogodke prenesla na splet, nekateri gostje pa so se letnega srečanja udeležili tudi na daljavo, kar je vidik dela, ki se bo nadaljeval. Iz Itelisove ekipe sta se srečanja udeležila namestnik direktorja, Tomi Rožanec in arhitekt rešitev, Miran Meglič.

V letu, ko United VARs praznuje 15. obletnico delovanja, se še naprej uresničuje vizija njihove skupine, da pomaga strankam pri reševanju njihovih poslovnih ciljev v vseh svojih dejavnostih na mednarodni ravni. Njihovi partnerji po vsem svetu, med katerimi smo tudi Itelis, si medsebojno pomagajo pri optimizaciji procesov v celotni vrednostni verigi z znanjem o panogi, specifičnim za posamezno državo, in v tem je razlog, da ta mreža še naprej cveti. Na letošnjem dogodku smo bili priča izjemnim predstavitvam in razpravam, ki so zajemale širok spekter tem, od strategije SAPA do trenutnih izzivov in prihodnjih priložnosti. Glavna poudarka sta bila na trajnostnem razvoju podjetij in partnerstvu med United VARs in SAP.

"Udeležba na takšnih dogodkih je izjemno koristno, saj se povežeš z večjimi SAP partnerji in spoznaš njihovo razmišljanje, pristope in dobiš vpogled v katero smer iti. Poleg tega pridobiš kontakte in širiš svojo mrežo, kar je v tem poslu izredno pomembno. Hkrati pa dobiš občutek, kako SAP diha, kam se usmerja ter kaj se dogaja na globalnem področju SAP," je opisal svoje vtise iz srečanja Tomi Rožanec.

Tudi letošnje sporočilo srečanja je bilo jasno: "Skupaj smo močnejši od enega." United VARs kot skupnost globalnih partnerjev še naprej pomaga strankam uresničevati njihove poslovne cilje v mednarodnem poslovanju, saj se prepričuje, da smo "skupaj močnejši od enega".

 

V sodobnih poslovnih okoljih, kjer je inovacija ključ do uspeha, je učinkovita uporaba informacijskih tehnologij nepogrešljiva. Ena od pomembnih povezav med inženiringom in poslovanjem je povezava med računalniško podprtim načrtovanjem (CAD) in sistemom za načrtovanje virov podjetja (ERP), kot je SAP. Da bi olajšali to povezavo, so se pojavile aplikacije, kot je SAP Link, ki omogočajo sinergijo med CAD SolidWorks aplikacijo in SAP S4 ter ECC 6.0.

Samostojnost in uporabnikova Izkušnja

Ena od ključnih prednosti SAP Linka je njegova samostojnost. Aplikacija deluje na nivoju uporabnika, kar omogoča inženirjem, oblikovalcem in drugim uporabnikom, da učinkovito upravljajo povezavo med CAD in SAP sistemom brez potrebe po kompleksnih tehničnih znanjih. To pomeni, da uporabniki lahko uporabljajo orodja, ki jih najbolje poznajo, brez nepotrebnih zapletov.

Nastavljivost in modularnost

SAP Link prinaša tudi visoko stopnjo nastavljivosti. Uporabniki lahko določijo pravila, podatke in kontrole, ki se nanašajo na pretok informacij med CAD in SAP sistemom. To pomeni, da se lahko prilagodi poslovnim procesom in zahtevam podjetja. Modularna zasnova aplikacije omogoča dodajanje novih funkcionalnosti ali prilagoditev obstoječih, brez bistvenih posegov v celotno infrastrukturo.

 

Ključne funkcionalnosti

SAP Link ponuja vrsto ključnih funkcionalnosti, ki olajšajo povezavo med CAD in SAP. Med temi funkcionalnostmi so:

Upravljanje podatkov materiala: Uporabniki lahko ustvarjajo in spreminjajo matične podatke materialov neposredno iz CAD okolja, kar omogoča hitro in natančno posodabljanje informacij.

Upravljanje kosovnic: Aplikacija omogoča ustvarjanje in spreminjanje kosovnic, zlasti razvojnih kosovnic, kar je ključno za učinkovito načrtovanje in proizvodnjo.

Upravljanje podsestavov: Omogoča kreiranje in upravljanje podsestavov z osnovnim materialom ter zagotavlja natančno sledljivost.

Ustvarjanje dokumentov RISB: Avtomatizirano ustvarjanje dokumentov RISB v obliki PDF z verzioniranjem, kar prispeva k boljšemu upravljanju dokumentacije.

Upravljanje sprememb: SAP Link omogoča učinkovito upravljanje sprememb s številkami sprememb, kar zagotavlja sledljivost in doslednost pri spreminjanju podatkov.

Upravljanje konfiguracij obdelovancev: Upravljanje različnih konfiguracij obdelovancev, kot so barvni elementi, cinkani elementi in drugi.

 

Prednosti in uporaba

Uporaba SAP Linka prinaša številne prednosti za podjetja, ki združujejo CAD in SAP sisteme:

Vnaprej določeni procesi: Izvajanje vnaprej določenih procesov za spremembe matičnih podatkov, kar pospešuje učinkovitost in doslednost.

Avtomatizacija procesov: Aplikacija avtomatizira procese kreiranja podatkov v skladu s pravili, kar zmanjšuje možnost napak in povečuje učinkovitost.

Prihranek časa: Implementacija razvojnih sprememb se pospeši, kar prinaša prihranek pri času in zmanjšuje zamude.

Manj napak: Samodejno prenašanje podatkov med CAD in SAP omogoča zmanjšanje napak, ki bi se lahko pojavile pri ročnem vnašanju.

Integracija za SW PDM: Aplikacija se razvija tudi v smeri integracije s SolidWorks Product Data Management (PDM) sistemom, kar še povečuje učinkovitost upravljanja podatkov.

Uporaba za druga CAD orodja: Koncept in funkcionalnosti SAP Linka se lahko razširijo tudi na druge CAD platforme, kar omogoča večjo fleksibilnost pri izbiri orodij.

SAP Link je pomemben most med CAD SolidWorks aplikacijo in SAP S4 ter ECC 6.0, ki olajšuje pretok informacij med inženiringom in poslovnimi procesi. Njegova samostojnost, nastavljivost, modularnost in bogate funkcionalnosti prispevajo k boljši uporabniški izkušnji, večji učinkovitosti ter zmanjšanju napak. S svojimi prednostmi in možnostjo širjenja na druga CAD orodja, predstavlja ključno orodje za podjetja, ki stremijo k inovacijam in odličnosti v svojih procesih.

Za več informacij smo vam dosegljivi na info@itelis.eu.

Za naše zaposlene v Actual I.T. in Itelis smo v mesecu novembru, ki je sicer znan po najmanj sončnih dneh v letu, pripravili poseben dan, poln drobnih presenečenj - DAN SMEHA

Verjamemo v to, da je smeh odlično zdravilo za telo in duha, zato smo se odločili, da en dan posvetimo temu, da skupaj ustvarimo pozitivno in zabavno okolje. Ob koncu delovnega dneva, pa nas je vse navdušil enkraten gost, stand up komik Perica Jerkovič in nas nasmejal do solz!

 

Zakaj smo se odločili za DAN SMEHA?

Ker smo prepričani, da smeh:

✅ Sprošča celotno telo.
✅ Proizvaja hormone sreče - endorfine, ki so naravno sredstvo proti bolečinam.
✅ Krepi imunski sistem.
✅ Znižuje krvni tlak in bolečinski prag.
✅ Posameznika, ki se odloči za srčno smehljanje, popelje v pozitiven krogotok samozdravljenja.
✅ Je pozitivna strategija za soočanje s stresom in depresijo.
✅ Ponuja brezplačno obrazno jogo.
✅ Solze smeha so zdravilne za naše utrujene oči.

 

Veselje in smeh naj bosta del našega vsakdana! 

V novembru 2023 smo kot podizvajalec podjetja Replika PRO d.o.o. pričeli z izvajanjem projekta Postani digitalni mojster: povečanje digitalne pismenosti za odrasle, ki ga sofinancirata Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Namen projekta je izvedba programov neformalnega izobraževanja za pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih kompetenc prebivalcev Republike Slovenije, starih 30 let in več. Udeleženci krepijo zavest o prednostih uporabe digitalnih orodij za posameznika in družbo, razumevanje digitalnih tehnologij ter odgovorno in varno uporabo digitalnih veščin, s čimer tudi krepijo zaupanje v slednje tehnologije. 

Naša vizija, ZAKAJ, je podkrepljena s strastjo do izobraževanja in razumevanjem, da so digitalne kompetence ključne v dobi, kjer tehnologija oblikuje naš vsakdan. Verjamemo v moč znanja in dostopa do tega znanja za vse, ne glede na starost ali druge osebne okoliščine. 

Več informacij o projektu: www.digimojster.si 

 

 

 

Projektno partnerstvo sestavljajo:

 

Pri projektu sodelujejo tudi z naslednji podporniki projekta: 

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19. www.eu-skladi.si